Banner úvodní strana
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

12.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 800 g hovězího masa: zadní, kližka, přední, podplečí…
  • nit
  • 3 lžíce hořčice plnotučné
  • hladká mouka
  • 100 g uzeného špeku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 ks malého celeru
  • 1 ks menší petržele
  • sůl
  • pepř mletý
  • 4 ks nové koření – kuličky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 dl červeného vína
  • vepřový vývar nebo bujon

Postup přípravy pokrmu

Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2 hodiny proležet. Pak poprášíme moukou. Špek pokrájíme na malé kousky a nasucho v hrnci vyškvaříme, během toho přidáme osmažit pokrájenou cibuli. Na vyškvařeném špeku s cibulí ze všech stran zprudka orestujeme maso. Pak přidáme i protlak, očištěnou a pokrájenou zeleninu a také ji orestujeme. Vše zalijeme vínem, přidáme vývar, nové koření a dusíme doměkka. Maso poté vyjmeme, sundáme nit, pokrájíme na plátky. Vyndáme z vývaru nové koření a zeleninu buď rozmixujeme, propasírujeme nebo necháme tak, jak je, a vývar zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Vše pak ještě provaříme. Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti. Plátky masa vrátíme prohřát zpět do omáčky. Podáváme s knedlíkem, rýží, noky nebo bramborem.

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz