Banner úvodní strana

Kulatá plec (9)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

falešná svíčková, perko, židovská svíčková, Chuck Tender steak

Popis

Kulatá plec má krátká jemná vlákna, je velmi libová a křehká.

Úprava

Partie známá jako fa­lešná svíčková je vhodná na přípravu svíč­kové na smetaně (do omáček), ale také na malé libové steaky na způsob medailonků na rychlé opékání a špikování.

Biomasíčko doporučuje: nakrájet na plátky 2 - 3 cm, pak položit na rozpálenou pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva a následně grilovat na středně až více rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 3 - 4 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 °C po dobu 10 minut.

Bourání

Odděluje se řezy před a za plecí, kterými se protnou svaly spojující plec s hrudníkem; následně se za stálého odtahování uvolní obě části až k lopatkové chrupavce, toto spojení s lopatkou se nařízne a odlomí; rozříznutím svalů v místě lomu se obě části oddělí.

Recepty

Hovězí na paprice
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
Hovězí špízy s bramborovým salátem
13.08.2021

Hovězí špízy s bramborovým salátem

Přečíst...
Hovězí Massaman karí s batáty
13.08.2021

Hovězí Massaman karí s batáty

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz