Banner úvodní strana

Spodní šál (24)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

Silverside, jeho součástí je tabulová špička

Popis

Spodní šál je objemný špalek kvalitního libového masa. Velmi dobře se krájí a porcuje, ale je maličko tužší než vrchní šál. Vy­značuje se mírně hrubšími vlákny s vyšším zastoupením vaziva. Nejtvrdší sval z kýty, který je třeba pořádně podusit, aby změkl, ale jde krásně plátkovat. Horní trojúhelníkovitá část spodního šálu (tabulová špička, tafelspitz, picanha, rump-cap) se nechává u tohoto šálu nebo se řeže samostatně jako steakové maso, na zá­vitky a minutky.

Úprava

Spodní šál je vhodný na pečení, dušení, rolády, závitky, pečené i grilované řízky, roštěná, španělské ptáčky a na pečení. Spodní šál z mladých kusů masných plemen je použitelný na steaky a Italové toto maso používají na rostbíf.

Recepty

Hovězí na paprice
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
Hovězí Massaman karí s batáty
13.08.2021

Hovězí Massaman karí s batáty

Přečíst...
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
13.08.2021

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz