ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Silverside, jeho součástí je tabulová špička
Spodní šál je objemný špalek kvalitního libového masa. Velmi dobře se krájí a porcuje, ale je maličko tužší než vrchní šál. Vyznačuje se mírně hrubšími vlákny s vyšším zastoupením vaziva. Nejtvrdší sval z kýty, který je třeba pořádně podusit, aby změkl, ale jde krásně plátkovat. Horní trojúhelníkovitá část spodního šálu (tabulová špička, tafelspitz, picanha, rump-cap) se nechává u tohoto šálu nebo se řeže samostatně jako steakové maso, na závitky a minutky.
Spodní šál je vhodný na pečení, dušení, rolády, závitky, pečené i grilované řízky, roštěná, španělské ptáčky a na pečení. Spodní šál z mladých kusů masných plemen je použitelný na steaky a Italové toto maso používají na rostbíf.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz