Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 700 g hovězího masa - kližka zadní
  • sůl
  • 4 lžičky mletého zázvoru
  • 50 g špeku - jemně pokrájeného
  • 3 cibule
  • hladká mouka

Postup přípravy pokrmu

Špek s drobně pokrájenou cibulí orestujeme dozlatova. Maso pokrájíme na kostky, osolíme a také orestujeme na cibuli se špekem dozlatova. Až se šťáva odpaří, tak maso poprášíme zázvorem a moukou (1-2 lžíce) a necháme za stálého míchání také opéct. Zalijeme vařící vodou a dusíme doměkka za občasného podlití a zamíchání. Podáváme s bramborovými noky, houskovým knedlíkem, rýží, bramborem, těstovinami nebo klidně i s chlebem. Hodí se prakticky jakákoliv příloha.

 

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Lilek s hovězím po Japonsku

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz