Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 750 g hovězího masa
  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře mletého
  • 4 lžíce hořčice
  • 80 g strouhanky
  • olej

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Vložíme na rozpálený oheň, dozlatova opečeme z obou stran. Vyjmeme, vložíme do pekáče, podlijeme výpekem a vodou podle potřeby. Přikryté zapékáme v troubě doměkka. Podáváme s brambory nebo rýží.

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz