Banner úvodní strana
Polévka stracciatella

Polévka stracciatella

08.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

Hovězí vývar:

  • 400 g hovězího žebra, předního hovězího s nebo bez kosti
  • 1,5 l vody
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • ¼ celeru nebo 2 nahrubo nakrájené řapíky celeru
  • 1 petržel
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 g soli
  • 3 polévkové lžičky oleje

Zavářka:

  • 3 vejce
  • 180 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 50 g jemné krupice
  • sůl
  • černý pepř
  • muškátový oříšek
  • snítka bazalky

Vložka do polévky:

  • 1 ciabatta nebo francouzská bageta
  • olivový olej na pokapání

Postup přípravy pokrmu

Pokrájené maso, kosti a zeleninu promícháme s olejem a kořením, vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a prudce zapečeme dozlatova, cca 20 minut. Jakmile se směs masa se zeleninou zapeče, vysypeme vše do většího hrnce, zalijeme vodou; přivedeme k varu a zvolna vaříme cca dvě hodiny. Vaříme mírně, necháme pobublávat; pokud se nám vytvoří na povrchu polévky pěna, sebereme ji. Když je vývar hotový, scedíme jej přes jemné síto do druhého hrnce, 250 ml dáme stranou vychladnout, v těchto 250 ml vychladlého vývaru rozšleháme vejce se strouhaným parmezánem a krupicí. Vývar opět přivedeme k mírnému varu a vmícháme do něj rozšlehanou směs; necháme projít varem cca 3-4 minuty, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Ciabattu nakrájíme na plátky, pokapeme olivovým olejem a z obou stran v troubě opečeme. Do polévkového talíře vložíme opečenou ciabattu, přelijeme teplou polévkou a posypeme krájenou bazalkou, pokapeme olivovým olejem.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Banner 300x300 z kampaně 2
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz