Bok s kostí (8)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

nízké žebro

Popis

Bok s kostí se obecně skládá z kombinace kostí žeber a předního masa, které jednotlivá žebra spojuje. Nízkým žebrem nazýváme bok s 9. až 13. žebrem, musí být začištěné, zbavené třásní masa a zbytků bránice. Z masných kusů bývá krásně zmasilé.

Úprava

Bok s kostí se primárně hodí na vývary, ale také na vaření a pečení. Po vykostění jej lze využít na rolády nebo dušení. Vařený nebo pečený je výtečný s křenem a hořčicí.

Bourání

Odděluje se řezem přes žebra 10 cm od skloubení žeber s páteří.

Recepty

Česnečka s hovězím
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
Soljanka
09.08.2021

Soljanka

Přečíst...
Polévka stracciatella
08.06.2021

Polévka stracciatella

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz