Banner úvodní strana
Soljanka

Soljanka

09.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 2 l vývaru z hovězího masa
  • 200 g rajského protlaku
  • 150 g vařeného hovězího masa
  • 150 g vařeného vepřového jazyka
  • 150 g vařených vepřových ledvinek
  • 150 g vepřové šunky
  • 150 g párků
  • 700 g nakládaných okurek včetně nálevu
  • 100 g mix oliv černých a zelených
  • 1 citrón
  • snítka kopru
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Do vařícího vývaru přidáme rajský protlak a všechny ingredience nakrájené na nudličky, olivy na plátky, dolijeme lákem z okurek, osolíme a opepříme, krátce povaříme. Do talíře s polévkou vložíme plátek citrónu a střapeček kopru. Je zvykem vedle do misky servírovat kysanou smetanu, kterou si každý do polévky přidává podle své chuti.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz