ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Hovězí oháňka, volská oháňka, Ox Tail
„Za každého počasí prodáváme ocasy“ hlásal prvorepublikový řezník pan Urban. Oháňka je upravena bez křížové kosti, bez kůže a hladkého svalstva konečnice. Jde o tzv. přední maso s kostí a znalci si ho u řezníka nikdy nenechají ujít. Skládá se z menších šťavnatých svalových celků znamenité chuti, velkého množství šlach a ocasních obratlů.
Oháňka je základem velmi silných (kližnatých) vývarů jedinečné chuti a hodí se i na ragů.
Odděluje se řezem mezi kostí křížovou a prvním ocasním obratlem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz