Žebro (6)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

6A - žebro vysoké, 6B – žebro holé, nízké žebro viz bok s kostí (8)

Popis

Žebro se obecně skládá z kombinace kostí 1. až 8. žebra (bez hrudí a „předního“ masa), které jednotlivá žebra spojuje. Správně se dělí na vysoké a holé. Je velmi prorostlé a při tepelné úpravě si zachovává šťavnatost. Mělo by být upraveno/nařezáno do úhledného obdélníkového tvaru.

Úprava

Žebro lze grilovat vcelku na americký, resp. argentinský způsob – několik hodin v uzavřeném grilu nebo nad ohněm na roštu. Po vykostění lze využít na rolády nebo na dušení. Pokud je dobře zmasilé, můžeme jej nakrájet na plátky za účelem přípravy minutek (na japonský způsob) a je skvělým základem silného vývaru.

Recepty

Česnečka s hovězím
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
Soljanka
09.08.2021

Soljanka

Přečíst...
Minutkový hovězí gulášek se zeleninou
09.08.2021

Minutkový hovězí gulášek se zeleninou

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz