Minutkový hovězí gulášek se zeleninou

Minutkový hovězí gulášek se zeleninou

09.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 100 g špeku
  • 50 g sádla
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • ¼ celeru
  • 6 brambor
  • 10 stroužků česneku
  • 100 g fazolových lusků
  • 80 g rajského protlaku
  • lžíce divokého koření
  • snítka tymiánu
  • 600 g hovězího masa ve vlastní šťávě
  • asi 1/2 l světlého nebo řezaného piva
  • hrst plocholisté petrželky

Postup přípravy pokrmu

Nejprve si nakrájíme veškerou zeleninu – cibuli nahrubo, mrkev na kolečka, celer na kostičky, brambory na větší kostky, česnek na plátky, fazole na menší kousky. Na sádle vypečeme kostičky špeku, přidáme cibuli a osmahneme. Poté osmahneme i ostatní zeleninu s kořením i tymiánem, zarestujeme rajský protlak, zalijeme pivem, případně dolijeme vodou tak, aby byla zelenina zakrytá. Dusíme doměkka, vmícháme kousky hovězího masa i se šťávou z konzervy. Povaříme asi pět minut, aby se maso dobře prohřálo, dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz