Maso po myslivecku

Maso po myslivecku

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4−6 porcí:

  • 800 g hovězího zadního masa (nebo srnčího, kančího)
  • 50 + 50 g špeku
  • 200 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g kořenové petržele
  • 1 velká cibule
  • lžíce divokého koření
  • lžíce cukru
  • 1 plechovka rajského protlaku
  • 400 g brusinkového kompotu
  • 350 ml červeného vína
  • 200 ml vody
  • olej
  • sůl

Brambory:

  • 600 g oloupaných vařených brambor
  • 50 g másla
  • 250 g tvarohu
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Očištěné maso prošpikujeme špalíčky z 50 g špeku, které před vetnutím do masa obalíme v soli. Zeleninu nakrájíme na hrubší kusy. Maso opečeme ve větším kastrolu na oleji ze všech stran, osolíme a vyjmeme. Do výpeku po mase přidáme druhou část na kostičky nakrájeného špeku. Když se vypeče, vložíme do hrnce nakrájenou zeleninu, orestujeme dozlatova, poté přidáme koření, cukr a necháme zkaramelizovat. Ihned vmícháme rajský protlak a brusinkový kompot. Vše podlijeme vínem a vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Maso krájíme na plátky, přeléváme vydušenou šťávou se zeleninou a podáváme s vařenými brambory, které doplníme plátkem másla, nokem měkkého tvarohu a lehce osolíme.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz