Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

15.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Michelova rodina pochází z Corleta Monforte, provincie Salerno, Region Campanie. Zvyklý pěkně po italsku, podle své maminky, připravuje Michele těsto podomácku. Složitý proces si ale odpustíme a použijeme těstoviny již hotové, tedy koupíme si suché lasagne. Pro většinu českých „kuchtilů“ tak bude vaření zdánlivě složitého jídla velmi snadné!

Ingredience

Na 8 porcí:

  • 1 mrkev
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 1 malá cibule
  • olivový olej
  • 1 kg hovězího zadního (můžeme část nahradit libovým vepřovým)
  • 200 ml červeného vína
  • směs bylinek – oregano, bazalka, plocholistá petržel, rozmarýn
  • mletý pepř a sůl
  • 800 g drcených rajčat
  • asi 250 g suchých lasagní
  • 200 g parmigiano reggiano (parmezán)

Postup přípravy pokrmu

Zeleninu nakrájenou na malé kostičky (mrkev s celerem můžeme i nahrubo nastrouhat) osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a dobře promícháme a orestujeme, podlijeme červeným vínem, necháme vyvařit. Směs okořeníme sekanými bylinkami, pepřem a solí, zalijeme drcenými rajčaty a necháme na mírném ohni dusit asi hodinu. Připravená směs musí mít dostatek šťávy, aby ji mohly lasagne při pečení absorbovat.

Na dno zapékacího pekáče dáme část masové směsi, pak vrstvu suchých lasagní, maso, vrstvu nastrouhaného parmezánu, lasagne, maso, parmezán a ještě jednou opakujeme, zakončíme bohatou vrstvou parmezánu. Přikryjeme olejem potřeným alobalem. Pečeme asi 25 minut při 180 °C.

 

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz