Hovězí roláda á la roastbeef

Hovězí roláda á la roastbeef

14.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Hovězí roláda (4 porce)

  • 800 g zadního hovězího masa
  • 150 g hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • mletý pepř a sůl
  • olej na opečení

Celerové pyré

  • 1 malý celer
  • 2 velké brambory
  • voda
  • 2 dl smetany 33%
  • sůl

Studená kaparová omáčka

  • 2 dl majonézy
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce medové hořčice
  • střik vinného octa
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Hovězí roláda

Maso rozřízneme podélně na plát a přes folii jej rozklepeme, opepříme a osolíme.Z hořčice, worcesterské omáčky, oleje, soli a pepře vymícháme marinádu.Maso marinádou potřeme, zabalíme do tvaru rolády a pevně svážeme motouzem.

Roládu opečeme zprudka na oleji ze všech stran, vložíme na vyšší plech s mřížkou (na plech nalijeme trochu vody – zvlhčuje vzduch v troubě a také se nám odkapaná šťáva nepřipeče na plech), pečeme ve vyhřáté troubě na 130 °C asi 60 minut.

Po upečení maso nakrájíme na porce, které ještě osolíme, nejlépe šupinkatou, maldonskou solí. Podáváme s celerovým pyré a studenou kaparovou omáčkou.

Celerové pyré

Očištěný celer a brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a zeleninu rozmixujeme dohladka s horkou smetanou, dochutíme solí.

Studená kaparová omáčka

Majonézu, sekané kapary a hořčici smícháme, dochutíme octem a solí.

 

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz