Banner úvodní strana
Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

27.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 80 dkg hovězí kýty
  • 10 dkg prorostlé anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 25 dkg žampionů
  • 20 jarních cibulek
  • 1 větší snítka rozmarýnu
  • 1 větší snítka tymiánu
  • 1 větší snítka majoránky
  • 1 bobkový list
  • 8 kuliček pepře
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 3/4 l suchého červeného vína
  • 2 cl cognacu,
  • 3 lžíce oleje
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 25 g másla

Postup přípravy pokrmu

Připravíme si vetší mísu na nakládání a vložíme do ní rozčtvrcenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, bylinky, pepř a zalijeme to červeným vínem. Omyté a na kousky nakrájené hovězí poté promícháme s nálevem v míse. Necháme tuto směs odpočívat 1 den v lednici a druhý den si na kostičky nakrájíme jarní cibulky, zbývající česnek a slaninu. Z nálevu pak vytáhneme maso a usušíme. V hrnci necháme na oleji zesklovatět česnek a slaninu, cibulky a přidáme maso. Vše zprudka opečeme. Směs následně poprášíme moukou a zalijeme nálevem z vína. Trochu osolíme a necháme dusit cca 1 h 30 minut. Očistíme si žampióny a rozpůlené je jemně osmahneme na másle. Do směsi s masem je přidáme až cca 5 minut před dokončením. Hovězí můžeme dochutit koňakem a popřípadě dosolit podle vlastní chuti. Nakonec pokrm posypeme na jemno nasekanou petrželkou.

Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz