Hovězí pečeně s hříbky

Hovězí pečeně s hříbky

27.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 750 g zadního hovězího masa
  • 50 g slaniny
  • 200 g cibule
  • 100 g oleje
  • 100 g másla
  • 300 g čerstvých nebo mražených hříbků
  • sůl
  • mletý pepř
  • voda nebo vývar na podlévání

Příloha: vařené brambory, různé druhy knedlíků, bramborové krokety, bramborová kaše, zeleninový salát

Postup přípravy pokrmu

Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a protkneme klínky slaniny. Osolíme a opepříme. Větší část cibule (150 g) oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme. Přidáme maso a společně krátce opékáme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, do šťávy přidáme 100 g nakrájených hříbků, krátce podusíme a procedíme. Zbytek hříbků nakrájíme na plátky a se zbylou cibulí orestujeme na másle. Takto připravené houby navrstvíme na plátky masa a přelijeme šťávou z pečeně. Omáčku můžeme na závěr zalít smetanou, získá tak velmi jemnou chuť.

Zdroj receptu: www.receptynadoma.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz