Hovězí pečeně na cibuli

Hovězí pečeně na cibuli

02.03.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Tradiční pokrm, který zbožňují jak Češi, Moravané a Slezané, tak i Rakušané.

Ingredience

  • 1 kg hovězího nízkého roštěnce nebo zadní kýty
  • 3 cibule
  • slunečnicový olej
  • asi ¾ l hovězího vývaru
  • mletý pepř a sůl
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml červeného vína

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na plátky, nasekneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme) a cibuli nakrájíme na kostičky. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme. Do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.

Doporučená příloha - Brambory na rozmarýnu

Oloupané brambory nakrájíme a opečeme na oleji s nasekaným rozmarýnem, opepříme, osolíme.

  • brambory vařené ve slupce
  • olej
  • rozmarýn
  • mletý pepř a sůl

Servírování

Na talíř servírujeme porci masa se šťávou, brambory a doplníme smaženou cibulí.

  • 4 cibule
  • olej
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz