Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

06.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1500 g hovězí kýty
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžíce tymiánu
  • 1/2 lžíce majoránky
  • 500 ml červeného vína
  • 500 ml vývaru
  • 300 g baby karotky (mražené)
  • 3 cibule (malé)
  • sůl
  • pepř
  • mouka na zaprášení omáčky

Postup přípravy pokrmu

Maso dobře omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Vše dobře vetřeme a vtlačíme do masa. V hrnci na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme a odložíme bokem. Dvě cibule a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji krátce orestujeme. Maso vrátíme do hrnce, zalijeme vývarem a červeným vínem. Pod pokličkou na slabém plamenu dusíme doměkka asi 3 hodiny. Pak přidáme karotku, malé cibulky překrojené na čtvrtky a dusíme dál, dokud mrkev nezměkne. Maso i karotku vyjmeme z hrnce, omáčku procedíme a poprášíme moukou, aby zhoustla. Maso podáváme třeba s bramborovou kaší, obložené karotkami a přelité omáčkou.

Zdroj receptu: www.recepty.eu
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz