ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Maso dobře omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Vše dobře vetřeme a vtlačíme do masa. V hrnci na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme a odložíme bokem. Dvě cibule a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji krátce orestujeme. Maso vrátíme do hrnce, zalijeme vývarem a červeným vínem. Pod pokličkou na slabém plamenu dusíme doměkka asi 3 hodiny. Pak přidáme karotku, malé cibulky překrojené na čtvrtky a dusíme dál, dokud mrkev nezměkne. Maso i karotku vyjmeme z hrnce, omáčku procedíme a poprášíme moukou, aby zhoustla. Maso podáváme třeba s bramborovou kaší, obložené karotkami a přelité omáčkou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz