Hovězí, jak ho děláme na Zlínsku

Hovězí, jak ho děláme na Zlínsku

20.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Jako aperitiv samozřejmě slivovička. Jednu malou(!) můžeme již před začátkem vaření, na kuráž. Pak si nemusíme dělat hlavu s tím kolik čeho. Prostě všeho přiměřeně, od oka.

Ingredience

  • zadní hovězí maso
  • hladká mouka
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • cibule
  • česnek
  • worcester

Postup přípravy pokrmu

Hovězí zadní nakrájíme na plátky (počet plátků a jejich velikost odpovídá počtu a apetitu budoucích strávníků), mírně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na pánvi prudce osmažíme. V kastrolu osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme trochu česneku. Naklademe osmažené plátky a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou, zakapeme worcesterem a občas zamícháme, aby se plátky neslepily. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz