Vyzrálé maso z Plzeňského kraje bude opět k prodeji 29. srpna 2019. Více info na  www.farmaborek.cz

Více...
 

Nenechte si ujít přednášku uznávaného odborníka prof. Ing. Petra Pipka, CSc., emeritního profesora VŠCHT v Praze.    

Více...
 

Dovolujeme si Vám nabídnout vyzrálé hovězí maso skutečně prémiové kvality. Bližší informace v přiloženém dokumentu.

Více...
 

Vakuované balíčky 1-1,5 kg si můžete objednat na adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo si přijít vybrat v týdnu od 8 do 17 h na prodejnu v Č. Krumlově.  

Více...
 

Více o naší farmě s chovem francouzského plemene limousine a prodeji hovězího masa se dozvíte z reportáže pro Aktuálně.cz a rozhovoru...

Více...
 

Prodáváme vyzrálé vakuově balené hovězí maso a steaky plemene Aberdeen angus  z vlastního chovu...  

Více...
 

Steaky jsou jedním z nejžádanějších produktů Mitrovsky Angus. A my vás naučíme, jak se to dělá! Nejbližší kurz už 1. března 2019...

Více...
 

Přijďte navštívit naše Farmářské trhy v Trutnově - Poříčí, které se konají každou sobotu od 7:00 do 11:00.

Více...
 

Rádi bychom Vám představili nový ceník masa, který je rozšířen o podrobnější rozpis zadních partií...

Více...
 

Až půjdete o víkendu na nádherné tetínské vyhlídky - 3 km od Berouna, stavte se do prodejny THE FARM SHOP, umístěné z čela zámku. Od února 2019 rozšiřujeme prodejní den na sobotu...

Více...
 

Připravujeme pro Vás balíčky 10 kg z bio hovězího masa od nás z farmy. Budou parádně vyzrálé, vakuově balené, ...  

Více...
 

Čerstvé vyzrálé hovězí maso prodáváme každý čtvrtek na Tetíně - zámek - The Farm Shop 12 - 17 hod. a  v sobotu 9 - 12 hod., v úterý a pátek jsme v Berouně...

Více...
 

Steaky jsou jedním z nejžádanějších produktů Mitrovsky Angus a proto jim věnujeme celou stránku informací. Udělat šťavnatý steak je snadné, pokud máte správné maso, vybavení a víte jak na to. Naše zkušenosti říkají, že základem dobrého steaku jsou 3 podmínky:

 

- správné steakové plemeno z kvalitního chovu

- porážka, zrání a bourání masa

- kuchařské umění

  

Ani sebelepší kuchař neudělá dobrý steak z masa zvířete, které nebylo správně odchováno a krmeno nebo po porážce neprošlo procesem zrání. Již dříve jsme připravili pár rad, jak steak připravit na grilu i s krátkým videem |Jak připravit T-Bone steak

   

Stupně propečení steaků 

Rare – jemně propečený, (teplota středu 52 °C). Z vnějšku je již tmavě nědý a vnitřek se také začíná zabarvovat, avšak je stále rudý.
Medium Rare – Středně propečený, (teplota středu 55 °C). Z vnějšku tmavěhnědý, střed steaku je růžový a zbytek vnitřku přechází do šedohnědé.
Medium – Teplota středu 60 °C. Úplný střed je stále růžový, ačkoli zbytek masa už je zcela propečen do šedohnědé barvy.
Medium Well – Teplota středu 65 °C. Maso už je téměř celé hnědé, pouze s náznaky růžové ve středu. Šťavnatost se již vytrácí.
Well Done – Teplota středu 71 °C. Maso je již zcela propečené a okraje mírně ohořelé. Střed je šedohnědý. Tuto úpravu našich steaků nedoporučujeme, nejlépe si většinu steaků vychutnáte v úpravě maximálně medium.

Stále si nejste jistí?

 

Neváhejte a domluvte si u nás kurz!

 

Pro skupinky přátel nebo jako program firemní akce organizujeme v Mitrově kurzy přípravy steaků. Naučíme vás připravit steak bez nakládání, dopékání, steaky s kostí, i bez kosti, zkrátka tak, jak to má být, když máte pořádnou flákotu masa a rozpálený gril. Součástí kurzu je i prohlídka celého provozu BIO porážky a bourárny v Mitrově. Kurzy sjednáváme individuálně, kontaktujte prosím Roberta Zeleného na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.