Miluju hovězí
  Zapomenuté heslo?       Zapomenuté jméno?       Vytvořit účet
  • INFORMACEo hovězím mase
    • Novinky
    • Bleskovky
    • 10 Důvodů proč jíst hovězí
    • Dělení hovězího masa
    • Nákup kvalitního masa
    • Nákup vyzrálého masa
    • Ověřování původu
  • KOUPÍMhovězí maso
  • RECEPTYz hovězího masa
  • ZPRACOVÁNÍhovězího masa
  • PRO FARMYnabízející maso
    • Přihlášení
  • ČSCHMS(webové stránky)
Jste zde: Úvod >   >  Dělení hovězího masa

KÝTA BEZ KOSTI

Zadní maso bez kosti

Pro usnadnění ma­nipulace je hovězí kýta upravovaná pro výsek rozdělována na jednotli­vé hlavní svalové partie (tzv. „šály“): vrchní šál, spodní šál, velký ořech (předkýtí), květová špička a váleček.

Číst dál...

» Vrchní šál (25)

Zadní maso bez kosti

Vrchní šál - (topside, top round) je možná jedno z nejkrásnějších mas napohled. Velký špalek masa připo­mínající kulatý pecen chleba výraz­né vůně hovězího masa a syté barvy.

 

Číst dál...

» Spodní šál (24)

Zadní maso bez kosti

Spodní šál - (silverside) je objemný špalek zdánlivě libového masa. Vy­značuje se mírně hrubšími vlákny s vyšším zastoupením vaziva. Z toho důvodu je toto maso nejčastěji po­užíváno na španělské ptáčky a na pečení.

 

Číst dál...

» Velký ořech (23)

Zadní maso bez kosti

Velký ořech – předkýtí (thick flank) je v některých částech mírně tužší. Francouzi jej podle toho rozdělují na plochý široký plátek, který obepí­ná stehenní kost a má maso jemné jako roštěná.

 

Číst dál...

» Holubička (20)

Zadní maso bez kosti

Holubička – (Kavalírka, plátek z kýty, tri tip roast, pastoren­stück, maminha), což je sval ve tva­ru nepravidelného trojúhelníku (při lepší představivosti křídlo holubice) na vnější části ořechu.

 

Číst dál...

» Květová špička (21)

Zadní maso bez kosti

Květová špička (rumpsteak) z mas­ných plemen patří mezi žádaná steaková masa. Připravují se z ní velké steaky s jemnými žilkami tuku a výraznou chutí. Ačkoliv v našich podmínkách je toto maso často vyu­žíváno na dušení a pečení, má určitě na víc (kromě uvedených steaků též tatarský biftek, carpaccio, roastbeef, atd.). 

 

Číst dál...

» Váleček (26)

Zadní maso bez kosti

Váleček je pro spoustu zákazní­ků nejideálnější maso na pečeni ke svíčkové omáčce. Je to kulatý podlouhlý špalek masa, ze kterého připravíte velmi pravidelné plátky. Na první pohled dokonalý kousek masa má vlastnosti jako spodní šál, i když Italové jej používají po svíčko­vé nejčastěji na carpaccio.

 

Číst dál...

PLEC BEZ KOSTI

Zadní maso bez kosti

Plec bez kosti – stejně jako kýta i plec je rozdělována na jednotlivé hlavní svalové partie:

Číst dál...

» Velká plec (12)

Zadní maso bez kosti

Velká plec je z plece nejjemnějším masem a je proto často využívána k pečení a dušení. Nakrájená na kostky je velmi vhodná pro přípra­vu guláše. Lze z ní ovšem také při­pravit velké plátky a rolády.

 

Číst dál...

Strana 1 z 4

  • Začátek
  • Předchozí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Následující
  • Konec

Mapa dělení hovězího masa oháňka zadní kližka karabáček váleček vrchní šál spodní šál velký ořech, předkýtý tabulová špička květová špička, malý ořech holubička, kavalírka bok bez kosti, pupek oponka veverka pravá svíčková nízký roštěnec přední kližka husička vysoká plec plecový plátek loupaná plec kulatá plec, falešná svíčková žebro nízké hrudí podkrčí žebro holé žebro vysoké vysoký roštěnec podplečí krk špička krku líčka

Hovězí maso

  • Zadní maso bez kosti
    • KÝTA BEZ KOSTI
    • » Vrchní šál (25)
    • » Spodní šál (24)
    • » Velký ořech (23)
    • » Holubička (20)
    • » Květová špička (21)
    • » Váleček (26)
    • PLEC BEZ KOSTI
    • » Velká plec (12)
    • » Loupaná plec (10)
    • » Kulatá plec (9)
    • Svíčková pravá (16)
    • Nízký roštěnec (15)
  • Přední maso bez kosti
    • Vysoký roštěnec (5)
    • Podplečí bez kosti (4)
    • Krk bez kosti (3)
    • Bok bez kosti (19)
    • Kližka zadní s karabáčkem (28)
    • » Karabáček (27)
    • Kližka přední (14)
    • Plátek lopatkový (11)
    • Líčka (1)
    • Veverka (17)
    • Oponka (18)
  • Přední maso _s kostí
    • Bok s kostí (8)
    • Žebro
    • Hrudí a žebro (7)
    • Oháňka (29)
  • Kosti
    • Kosti

Posílat novinky

Ochrana osobních údajů

Tento web používá cookies ke správě autentizace (přihlášení), navigace, zobrazení, uložení vašich preferencí a nastavení webu a dalších funkcí.
Použitím našeho webu souhlasíte s tím, že cookies můžeme uložit na vaše zařízení. V případě odmítnutí cookies nemusí být některé funkce webu dostupné.

Zobrazit Směrnici EU o ochraně osobních údajů

Zobrazit dokument GDPR

Odmítli jste ukládání cookies. Toto rozhodnutí můžete kdykoliv změnit.

Souhlasil jste s uložením cookies do paměti vašeho zařízení (PC, mobil, tablet...). Toto rozhodnutí můžete kdykoliv změnit.

feed-image


© 2016 ČSCHMS Všechna práva vyhrazena.

ČSCHMS

  Český svaz chovatelů masného skotu, z.s.
  Těšnov 17, 110 00 Praha 1
  +420 724 229 094
  +420 221 812 865
  vydrova@cschms.cz

Tento web používá cookies ke správě autentizace (přihlášení), navigace, zobrazení, uložení vašich preferencí a nastavení webu a dalších funkcí.
Použitím našeho webu souhlasíte s tím, že cookies můžeme uložit na vaše zařízení. V případě odmítnutí cookies nemusí být některé funkce webu dostupné.

  • Zobrazit Směrnici EU o ochraně osobních údajů
  • Zobrazit dokument GDPR