Hovězí Bolognese

Hovězí Bolognese

13.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 500 g hovězího krku (hovězí přední bez kosti, mleté)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 6 plátků uzené anglické slaniny
  • 200 ml červeného vína
  • 250 g sušených rajčat
  • 1 konzerva rajčat
  • 500 g těstovin (špagety, penne)
  • parmazán
  • extra panenský olivový olej
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Předehřejte troubu na 180°C. Oloupejte a najemno pokrájejte česnek a cibuli, na malé kousky nakrájejte slaninu a nadrobno nasekejte lístky rozmarýnu.

Do vhodného kastrolu nalijte menší množství olivového oleje a zahřejte na mírném plameni, přidejte slaninu, rozmarýn, česnek a cibuli a za občasného míchání orestujte cca 5 minut.

Zvyšte intenzitu plamene a přidejte mleté hovězí maso. Za stálého míchání zprudka osmahněte a až maso začne hnědnout, zalijte vínem. Pak na nízkém plameni nechte probublávat, než se víno dostatečně zredukuje.

Mezitím rozmixujte sušená rajčata a přidejte na pánev spolu s konzervovanými rajčaty. Dobře promíchejte a dochuťte solí.

Kastrol zakryjte pokličkou nebo alobalem a nechte v troubě na hodinu. Po třiceti minutách směs promíchejte, popřípadě přidejte trochu vlažné vody, kdyby bylo třeba.

V této fázi dejte vařit dostatečné množství osolené vody na špagety. Těstoviny povařte al dente (na skus).

Směs a těstoviny dobře promíchejte, rozdělte na talíře a posypte troškou parmazánu.

 

Dobrou chuť vám přeje Biopark!

Zdroj receptu: www.biohovezi.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz