Guláš „Co dům dal“

Guláš „Co dům dal“

29.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Guláš mnoha variant vhodný k nasycení strávníků v létě na chalupě. Trempský guláš snese mnoho surovin, prostě co dům dal. Příprava není složitá a guláš může být pokaždé jiný, ale vždy bude výborný.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa z vysokého žebra (případně jiného hovězího)
  • 20 dkg pikantní klobásy
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 2 cibule
  • 0,5 kg brambor
  • ¼ kg čerstvých hub
  • sůl, pepř
  • tuk na smažení
  • vývar

Tolik základní suroviny. Jiný guláš vznikne, když např. klobásu nahradíme paprikovým bokem a brambory nahradíme právě dozrálou cuketou a zelenou paprikou, jiný bude, když přidáme čerstvou zeleninu ze zahrady a kousek vepřového masa, jiný bude, přidáme-li domácí uzené. Fantazii se meze nekladou, prostě co dům dal.

Postup přípravy pokrmu

Příprava základního guláše: Drobě krájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka ho po všech stranách osmahneme. Posolíme, přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a dusíme přibližně ¾ hodiny. Přidáme houby, klobásu nakrájenou na kolečka brambory nakrájené na kostičky. Dusíme, až brambory změknou. Podáváme s chlebem, dal-li ho dům. Nedal-li, stačí rohlík.

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz