Mexické hovězí

Mexické hovězí

15.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1 kg podplečí (předního hovězího)
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 1 velká paprika nakrájená na větší plátky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 polévková lžíce agave sirupu nebo medu
  • 1 lžička cibulového prášku (mleté cibule)
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky chilli
  • 1 lžička oregana
  • 1 ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička Tabasca nebo jiné chilli omáčky
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Předehřejte troubu na 150 stupňů.

Do zapékací misky nebo pekáčku poklaďte na dno nakrájenou cibuli a papriky.

Smíchejte rajský protlak, agave nebo med, všechno sušené koření a chilli omáčku nebo Tabasco a směs pak dobře promíchejte s hovězím nakrájeným na kostky.

Maso dejte na papriku a cibuli a zalijte hovězím vývarem.

Mísu zakryjte pečícím papírem a navrch ještě alobalem.

Po třech hodinách zkontrolujte, zda se maso rozpadá.

Můžete dopéct dalších 30 minut.

Upečené maso pořádně promíchejte s cibulí a paprikou.

 

Dobrou chuť vám přeje Biopark!

Zdroj receptu: www.biohovezi.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz