Banner úvodní strana
Hovězí s teriyaki omáčkou

Hovězí s teriyaki omáčkou

26.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce omáčky Teriyaki
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku

Postup přípravy pokrmu

Hovězí svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mrkev na tenké nudličky. V misce smícháme hotovou teriyaki omáčku s rajským protlakem, lisovaným česnekem a cukrem. Maso v této směsi spolu s mrkví marinujeme. V hluboké, nelépe wok pánvi, rozehřejeme olej, a celou směs zprudka osmahneme. Záleží na každém, jak má maso rád. Smažíme buď cca 8 minut, nebo dokud nepovažujeme maso za hotové. Maso můžeme posypat kešu oříšky a jarní cibulkou. Podáváme s rýží.

Seznam doporučených částí masa

Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz