Hovězí na jalovci s červeným vínem

Hovězí na jalovci s červeným vínem

05.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Vysoký jalovec, vysoký jako já, přeskoč ho má milá, utrhni při tom 6 kuliček a šupky hupky k plotně. Mám hlad!

Ingredience

  • 600 g hovězího masa
  • 4 cibule
  • 3 dcl červeného vína (suché)
  • 6 kuliček jalovce
  • hladká mouka
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • stroužek česneku
  • paprika sladká
  • paprika pálivá
  • vývar
  • rajský protlak

Postup přípravy pokrmu

Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Zasypeme směsí sladké a pálivé papriky (dle chuti) a přidáme nadrobno nasekaný česnek. Krátce osmažíme a vložíme na kostky nakrájené maso. Opět krátce, za stálého míchání krátce osmažíme a podlijeme vínem. Vložíme jalovcové kuličky a na mírném ohni pod pokličkou dusíme až je maso měkké. Tekutinu necháme vydusit, osolíme, opepříme (dle chuti), zaprášíme moukou, přidáme lžíci rajčatového protlaku, podlijeme vývarem, přidáme majoránku, necháme přejít varem, až omáčka zhoustne. Před koncem varu vyjmeme kuličky jalovce. Podáváme ozdobené kolečky cibule s knedlíkem či tmavým chlebem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz