Guláš Stroganov

Guláš Stroganov

12.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Nevíme, zda-li guláš ze svíčkové vymyslel opravdu Stroganov. Pak-li že ano, musel to být mistr ve vymýšlení variant. Takový nikdy nekončící, divácky úspěšný seriál na jedno téma. Téměř v každé lepší restauraci dostanete Stroganova a pokaždé bude jiný. Doma zkuste následující.

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • zakysaná smetana
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g másla
  • 1 dcl kečupu
  • 3 lžíce worchestrové omáčky

Postup přípravy pokrmu

Svíčkovou nakrájíme na nudličky a rychle ne rozpáleném oleji osmahneme. Cibuli na velmi drobně nakrájíme případně nastrouháme na hrubém struhadle a zpěníme na rozpuštěném másle. Takto připravenou cibuli přidáme k masu a necháme vychladnout. Smícháme smetanu, kečup a worchester. Směsí přidáme k vychladlému masu s cibulí, promícháme a pokrm krátce povaříme. Dochutíme dle libosti. Nevíme, co k tomu doporučoval Stroganov, že by hranolky?

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz