Gaskoňské svíčkové řezy

Gaskoňské svíčkové řezy

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Gaskoňské řezy nemusí být nutně ze svíčkové pocházející ze zvířat plemene Gasconne, i když hrdý Gaskoněc jinou zavrhne. Nám postačí svíčková z jakéhokoliv masného plemene.

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 6 lžic jemné strouhanky
  • 4 lžíce oleje na smažení
  • sůl, pepř

Na omáčku:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 dcl červeného vína (sušší)
  • 100 g sterilovaných žampiónů bez nálevu
  • ½ lžíce kaparů bez nálevu
  • 2 lžíce drobných sterilovaných cibulek

Postup přípravy pokrmu

Nejdříve připravíme omáčku. V misce rozšleháme olivový olej s kečupem, přilijeme červené víno a dobře promícháme. Přidáme na poloviny nakrájené žampióny, kapary a cibulky. Zamícháme a necháme odležet, zatímco budeme připravovat řezy a přílohu.

Svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme. Tvrdý sýr nastrouháme najemno a promícháme se strouhankou. Vejce rozšleháme. Plátky svíčkové obalíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance se sýrem. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova – cca 8 minut z každé strany. Klademe na talíře ozdobené lista salátu, čekanky a petrželky. Přelijeme studenou omáčkou a dozdobíme strouhaným sýrem s nasekanou petrželkou. Podáváme se zapečenou bramborovou kaší.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz