Banner úvodní strana
Cikánský kotlík

Cikánský kotlík

10.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Pořádná polívka ze silného masového vývaru:

  • 400 g hovězího masa předního
  • 1 slepice nebo kuře
  • divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list)
  • cibule
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • hlavička česneku
  • 2 ostravské klobásy
  • 200 g uzeného masa
  • 100 g rajského protlaku
  • 200 g namočených fazolí
  • 100 g namočených krup
  • 1/4 zelí
  • 1/4 kapusty
  • pepř a sůl

Postup přípravy pokrmu

Slepici a hovězí maso uvaříme s divokým kořením, cibulí a solí doměkka. Vývar scedíme, kuřecí maso obereme od kostí a stejně jako hovězí ho nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme na větší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a česnek, osmahneme, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a uzené, zarestujeme s rajským protlakem, zalijeme vývarem, vložíme den předem namočené fazole a kroupy a vaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, přidáme do polévky hovězí a kuřecí maso, kapustu a zelí nakrájené na kostičky, chvilku povaříme, dochutíme solí a pepřem.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Banner 300x300 z kampaně 2
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz