Cikánský guláš s feferonkami

Cikánský guláš s feferonkami

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ujišťujeme veřejnost, že nejsme xenofóbní. Pochopte, rómský guláš, to je hloupé. Konzultovali jsme s mnoha příslušníky zmíněného etnika a cikánský guláš jim opravdu nevadí.

Ingredience

  • 750 g hovězího masa z plece (hrudí)
  • 0,5 kg rajčat, 4 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 feferonka červená
  • 1 feferonka zelená
  • 3 žluté papriky
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 125 ml vývaru
  • pepř, sůl
  • sekaná petrželka

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na kostky. Mouku smícháme se lžičkou sladké papriky a ve směsi obalíme kostky masa. Dvě cibule nakrájíme najemno, dvě na osminky, česnek nasekáme, feferonky zbavíme jader a nakrájíme na kolečka.

Obalené maso prudce osmahneme na rozpuštěném másle a vyjmeme ho. Do másla vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a sekaný česnek, přidáme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Vložíme osmažené maso a krátce povaříme. Vmícháme na čtvrtky nakrájená rajčata a feferonky. Dusíme, pokud není maso téměř měkké. Přidáme žluté papriky nakrájené na kostičky a cibule nakrájené na osminky. Ještě chvíli podusíme. Papriky i cibule by neměly být úplně měkké, zatímco maso ano. Osolíme dle libosti a servírujeme s knedlíkem. Ozdobíme sekanou petrželkou.

Zdroj receptu: www.cschms.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz