Tatarské kostky

Tatarské kostky

23.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Nevíte proč zrovna tatarské? My také ne. Že by se tak stravovaly tatarské hordy nájezdníků? Kde by ale vzaly brambory? Nepátrejme v historii, připravme chutný oběd.

Ingredience

  • Půl kila hovězího (ořech)
  • o něco víc brambor
  • 2 větší cibule
  • 10 dkg slaniny
  • 10 dkg rajčatového protlaku
  • olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Na oleji opražíme nakrájenou cibuli spolu s na kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání a podlévání vývarem dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme na kostky nakrájené brambory a rajčatový protlak. Podle potřeby podlijeme a dusíme, až jsou brambory i maso měkké. Dochutíme dle vlastního uvážení. Kdo chce, může přikusovat pečivo.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz