Sekaná s olivami a moravským uzeným

Sekaná s olivami a moravským uzeným

03.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího z plece
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 10 dkg moravského uzeného
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 vejce
  • 1 pytlík nakládaných černých oliv bez pecek
  • 15 dkg tvrdého sýra
  • strouhanka
  • oregáno
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Do mletého masa vmícháme nastrouhanou cibuli, jemně sekanou zelenou papriku (může být i mírně pálivá), na drobné kostičky nakrájené moravské uzené, rajčatový protlak, 1 rozšlehané vejce a nadrobno nasekané olivy. Konzistenci hmoty upravíme přidáním strouhanky. Okořeníme pepřem a oregánem, osolíme, vše dle chuti. Vytvarujeme klasickou šišku sekané a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně ¾ hodiny. Tvrdý sýr nastrouháme a vmícháme do rozšlehaného vejce. Okořeníme oregánem. Směs nalijeme na hotovou sekanou a zprudka dopečeme, až se sýr roztaví a mírně zhnědne. Teplou sekanou podáváme s bramborem, studenou s pečivem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz