Banner úvodní strana
Řezy ze svíčkové s chřestem a beárnskou omáčkou

Řezy ze svíčkové s chřestem a beárnskou omáčkou

08.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 1 citrón, olivový olej
  • barevný pepř
  • sůl
  • 600 g zeleného chřestu
  • citrónová šťáva
  • dlaň divokého koření – celý černý pepř, nové koření
  • bobkový list
  • hrst čerstvých bylinek
  • sůl

Beárnská omáčka:

  • 350 g másla
  • 4 žloutky
  • 6 lžic bílého vína
  • čerstvý estragon
  • bílý pepř
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 steaky, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a olejem, necháme odležet. Na velmi rozpálenou pánev s trochou oleje vložíme steaky, stáhneme oheň a 1–2 minuty pozvolna opékáme z jedné strany, pak otočíme a steaky osolíme, přiklopíme pánvičkou a necháme 5–6 minut dopékat. Stáhneme plamen a před servírováním ještě necháme pět minut stát. Chřest očistíme a uvaříme ve vodě ochucené solí, citrónovou šťávou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a čerstvými bylinkami. Máslo přepustíme a necháme prochladnout. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, přidáme víno, jemně sekaný estragon, osolíme, opepříme a jakmile pěna začne houstnout, za stálého míchání přiléváme přepuštěné máslo. Omáčku stáhneme z ohně, ještě chvíli šleháme. Těsně před servírováním ji znovu zlehka prošleháme. Pokud nám omáčka prochladne a „spadne“, lze ji znovu nad vodní lázní našlehat.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz