Pikantní závitek

Pikantní závitek

29.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Pálivá klobása, štiplavý křen, zjemněné bramborem, to vše zavinuté v hovězím. Určitě zkuste!

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (4 plátky)
  • 2 brambory
  • 1 pálivá klobása
  • 2 lžíce strouhaného čerstvého křenu
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • hladká mouka
  • 1 dcl sladké smetany
  • olej
  • sůl
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Brambory uvaříme a nastrouháme. Přidáme vejce, na kostičky nakrájenou klobásu a křen. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Směsí potřeme naklapané plátky masa, které zavineme a stáhneme nití či párátky. Závitky osmahneme na rozpáleném oleji po celém obvodu a vyjmeme je. Na olej vložíme nakrájenou cibuli, přidáme koření a rajský protlak. Promícháme, zalijeme vývarem, vložíme závitky a dusíme pokud maso nezměkne. Měkké závitky vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou s vmíchanou moukou. Chvilku povaříme, vrátíme závitky k prohřátí a můžeme podávat. Nejlépe s houskovým knedlíkem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz