Pečený hovězí vývar z oháňky

Pečený hovězí vývar z oháňky

14.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1 kg hovězí oháňky
  • 2 mrkve
  • 1/4 menšího celeru
  • 1 kořenovou petržel
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Koření: bobkový list, pepř, nové koření, sůl

Postup přípravy pokrmu

Příprava - pečení 40 minut a vařit oháňku do měkka

Pro zvýraznění chuti vývaru oháňku opečeme na sucho v troubě cca 40 minut, při teplotě 220 °C.

Ke konci do pečící nádoby vložím na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a neoloupanou cibuli na čtvrtky (asi na 10 min.)

Přendáme do hrnce a přidáme koření. Výpek v pečící nádobě zalejeme horkou vodou a pečlivě ze stěn setřeme a slejeme do hrnce k oháňce.

Dolejeme studenou vodou, 1,5 až 2 litry. Vaříme pomalu na mírném ohni do změknutí oháňky (pěnu během vaření sbíráme).

Vývar scedíme, část zeleniny a masa nakrájíme do vývaru.

Přidáme zavářku, domácí nudličky a játrovou zavářku.

Hotovou polévku nakonec ozdobíme petrželkou.

 

Dobrou chuť přeje spokojená zákaznice Ekofarmy paní Hanka.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.biomasicko.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz