Pečený hovězí steak s jahodovým tatarákem

Pečený hovězí steak s jahodovým tatarákem

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

Steaky:

  • 800 g hovězí vysoké roštěné
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • olivový olej
  • maldonská sůl

Jahodový tatarák:

  • 600 g jahod
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 100 g třešňové marmelády
  • pár střiků Martini extra dry
  • 1–2 citrony
  • 8 ks tortilly

Postup přípravy pokrmu

Papričku očistíme od semínek a najemno nasekáme, v míse ji smícháme se strouhaným zázvorem a olivovým olejem. Do této marinády maso vložíme, necháme odležet, během marinování obrátíme. Po upečení z obou stran maso na talíři osolíme jemnou maldonskou solí, jejíž šupinky se na mase rychle a krásně rozpouštějí. Jahody nakrájíme na malé kostičky, vmícháme sekanou mátu, marmeládu, pár střiků Martini, citronovou šťávu i kůru a necháme dobře vychladit.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz