Mleté hovězí v lilku

Mleté hovězí v lilku

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ti, kteří dávají přednost zelenině před masem si tento lahodný pokrm mohou nazvat např. „Plněný lilek“. Výsledek je týž, ale svědomí je čisté. Každopádně ochutnejme lilek, jak ho připravují v Albánii.

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 4 lilky středně velké
  • 0,5 kg cibule
  • 0,5 kg rajčat
  • 2 dcl oleje
  • palička česneku
  • 1 paprika
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Cibuli, papriku, rajčata nahrubo nakrájíme, česnek nadrobno nasekáme a vše promícháme s masem. Zapečeme, až maso změkne. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Lilky z jedné strany nakrojíme a vydlabeme měkkou dužinu. Slupky lilku podélně zebrovitě oloupeme (jak by řekla chytrá horákyně – lilek oloupaný – neoloupaný) a takto upravený zlehka osmahneme na oleji. Do vychladlých lilků naplníme připravenou masovou směs. Plněné lilky vložíme do vymaštěného pekáče, podlijeme vodou do výše tří čtvrtin výše lilků a pečeme, až se voda vypeče.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz