Minihamburgery

Minihamburgery

09.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

cca 16 až 18 kusů:

Karbanátky:

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • svazek petrželky
  • sůl
  • pepř

Houstičky:

  • 300 g hladké mouky
  • 10 g droždí
  • 70 ml vlažné vody
  • 1 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 mladé (jarní) cibulky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru

Na ozdobení:

  • 200 g mozzarelly
  • ½ listového salátu
  • kečup

Postup přípravy pokrmu

Z droždí, cukru, trochy vody a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme vyběhnout. Do kvásku zamícháme zbytek mouky, vejce, nakrájenou cibuli, olivový olej a sůl. Z hotového těsta vytvarujeme malé houstičky, vkládáme na plech vymazaný olejem. Pečeme v troubě 12 minut při 180 °C, necháme zchladnout. Mleté maso smícháme se sekanou petrželkou, česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme, vytvoříme malé placičky a na oleji opečeme z obou stran, na papírovém ubrousku nechám okapat. Na rozkrojené houstičky vkládáme karbanátek, salát, plátek mozzarelly a kečup, přiklopíme druhou půlkou houstičky. Minihamburgery jsou samozřejmě vhodné i pro přípravu na grilu.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz