Klasický hovězí burger

Klasický hovězí burger

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

Domácí cibulové houstičky:

  • 300 g hladké mouky
  • 10 g droždí
  • 70 ml vlažné vody
  • 1 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 mladé cibulky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru

Karbanátky:

  • 800 g mletého, hovězího masa (15 % tuku)
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • svazek petrželky
  • mletý pepř
  • sůl

Dále:

  • 4 plátky čedaru
  • 4 lístky hlávkového salátu
  • 1 bílá cibule
  • kečup
  • plnotučná hořčice

Postup přípravy pokrmu

Do mouky rozdrobíme droždí (mělo by mír pokojovou teplotu jako všechny ostatní ingredience), zalijeme vlažnou vodou, vmícháme vejce, olivový olej, nakrájenou cibulku, sůl a cukr. Dobře propracujeme v hladké těsto a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu, během kynutí promísíme. Poté vytvarujeme housky, které pečeme v zaklopeném grilu dozlatova.

Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Rozkrájené housky dáme rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz