Kebab

Kebab

15.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4–6 porcí:

Masová směs:

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • sušený tymián
  • drcený římský kmín
  • petrželová nať
  • sůl
  • olej na smažení

Salát:

  • 4 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 1 salátová okurka
  • 1/2 ledového salátu
  • 1 mrkev
  • hrst petrželky
  • citronová šťáva
  • olivový olej

Jogurtová omáčka:

  • velký kelímek bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • špetka chilli
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy pokrmu

Maso dobře promícháme s najemno nakrájenou cibulí, kořením, sekanou petrželovou natí, ochutíme solí a chvíli necháme odležet. Ze směsi tvarujeme šišky (válečky), ruce si při tvarování namáčíme ve studené vodě. Smažíme ze všech stran. Zeleninu nakrájíme na libovolné tvary, zakápneme citronovou šťávou a olejem. Podáváme s jogurtovou omáčkou. Jogurt smícháme s drcenými stroužky česneku rozetřeným se solí, chilli a olejem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz