Hovězí závitek s rýží

Hovězí závitek s rýží

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ten, kdo nemá rád rýži, bude překvapen, ale určitě neodmítne a pochutná si.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa
  • sádlo
  • cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř.

Na nádivku:

  • 3 lžíce rýže
  • 50 g slaniny
  • 50 g hub (stačí žampióny, ale nebude to ono)
  • kyselá okurka
  • vejce natvrdo vařené
  • petrželka
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Na rozpálenou slaninu nasypeme opranou rýži a opražíme ji. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme, až rýže změkne. Mezi tím maso nakrájíme na plátky osolíme a opepříme. Do měkké vychladlé rýže zamícháme nakrájené houby (pozor, sušené musíte napřed namočit), nasekanou kyselou okurku, nasekané vejce, nasekanou petrželku a vše dobře promícháme. Takto připravenou nádivku potřeme plátky masa, dobře zabalíme, zpevníme nití a zprudka osmahneme na sádle. Po všech stranách osmahlé závitky vyjmeme, na rozpálené sádlo nasypeme nakrájenou cibuli a zpěníme. Závitky vrátíme podlijeme vývarem a dusíme. Měkké závitky opět vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Krátce provaříme. Komu jako příloha nestačí rýže uvnitř, může si poručit např. vařený brambor.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz