ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Jako k anglickému gentlemanovi patří neodmyslitelně whisky a ke Kubě doutník, k francouzské úpravě hovězího patří červené suché víno. Koupíme proto sedmičku kvalitnějšího. Půl litru budeme potřebovat na vaření. Zbytek budeme popíjet při přípravě. Je to příjemné zpestření. Ostatně v Burgundsku to určitě nedělají jinak.
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a mrkev na kolečka. Maso, zeleninu a koření vložíme do skleněné či porcelánové mísy a zalijeme červeným vínem. Necháme v ledničce 24 hodin odležet. Po té maso vyjmeme z nálevu a prudce osmažíme na rozpuštěné slanině a oleji. Přidáme z nálevu vyjmutou cibuli a mrkev, osmahneme a zalijeme vínem z nálevu. Na mírném ohni dusíme, dokud maso nezměkne a šťáva mírně nezhoustne. Podáváme s bagetou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz