Hovězí z Burgund

Hovězí z Burgund

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Jako k anglickému gentlemanovi patří neodmyslitelně whisky a ke Kubě doutník, k francouzské úpravě hovězího patří červené suché víno. Koupíme proto sedmičku kvalitnějšího. Půl litru budeme potřebovat na vaření. Zbytek budeme popíjet při přípravě. Je to příjemné zpestření. Ostatně v Burgundsku to určitě nedělají jinak.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa
  • 0,5 l červeného vína
  • 2 větší cibule
  • 4 střední mrkve
  • zelená petrželka
  • snítka tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček pepře
  • 50 g slaniny
  • olej
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a mrkev na kolečka. Maso, zeleninu a koření vložíme do skleněné či porcelánové mísy a zalijeme červeným vínem. Necháme v ledničce 24 hodin odležet. Po té maso vyjmeme z nálevu a prudce osmažíme na rozpuštěné slanině a oleji. Přidáme z nálevu vyjmutou cibuli a mrkev, osmahneme a zalijeme vínem z nálevu. Na mírném ohni dusíme, dokud maso nezměkne a šťáva mírně nezhoustne. Podáváme s bagetou.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz