Hovězí s hořčičnou omáčkou

Hovězí s hořčičnou omáčkou

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Kdo má rád pikantnější jídlo, použije hořčici z města hořčicí proslaveného, tedy z Dijonu. Ale i naše plnotučná splní svůj účel.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (ořech)
  • 100 g tuku
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • slanina na špikování
  • 3 lžíce hořčice
  • hladká mouka
  • cukr
  • ocet
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka po všech stranách osmažíme na rozpáleném tuku. Má-li maso po celém povrchu hnědavou kůrčičku, vyjmeme ho a na jeho místo dáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, rovněž pokrájenou na kostičky. Krátce orestujeme, vrátíme maso zpátky a dusíme. Téměř měkké maso opět vyjmeme, potřeme hořčicí, vrátíme zpět a dodusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme moukou a provaříme. Vedle na pánvi zkaramelizujeme cukr, zakápneme octem a vše vlijeme do šťávy. Lehce povaříme. Maso nakrájíme na plátky (4), každá plátek dáme na talíř vedle dozlatova opečených brambor, ozdobíme a podáváme.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz