Hovězí plátky po řecku

Hovězí plátky po řecku

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Každý, kdo byl v Řecku, chválí řeckou kuchyni. Jen málokdy měl tu smůlu, že měl zaplacenou plnou penzi v hotelu se specialitami české kuchyně, které připravoval rodilý Řek. A jen málokdy z těch, kterým v Řecku hovězí chutnalo, si uvědomil, že část hovězího na řeckém trhu má původ český.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (ořech)
  • 3 lžíce olivového oleje (jak jinak, že. Jsme v Řecku.)
  • 3 větší cibule
  • 1 hlavička česneku
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 1 dcl červeného vína (suché je lepší)
  • 1 menší lilek
  • sůl, pepř a samozřejmě oregáno

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na plátky (4), naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji. Plátky masa s kůrčičkou, ale uvnitř ještě skoro syrové, vyjmeme. Do oleje přidáme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Krátce osmahneme, aby se česnek nepřipálil. Přidáme protlak a zalijeme vínem. Krátce povaříme. Lilek nahrubo nakrájíme a zasypeme oregánem. Spolu s plátky masa vložíme do připraveného základu. Podle potřeby podlijeme a dusíme, dokud maso není měkké a omáčka náležitě hustá. Podáváme s vařeným bramborem či bílým pečivem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz