Hovězí plátky na celeru

Hovězí plátky na celeru

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Někdo celer nesnáší, někomu chutná. Každopádně, pánové, celer podporuje potenci, to je dokázaný fakt.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (ořech)
  • 15 dkg slaniny
  • 1 cibule
  • 1 větší celer
  • sůl
  • celý pepř
  • drcený pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • hladká mouka
  • olej

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kostičky nakrájený celer a nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem a přidáme koření. Abychom si usnadnili práci s pozdějším vyndáváním kuliček, doporučujeme zabalit koření do gázy. Dusíme za občasného podlévání dokud maso není měkké. Po té plátky vyjmeme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vývaru, chvilku povaříme a eventuálně dochutíme. Podáváme s těstovinami.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz