Hovězí páj pod tvarohovým těstem

Hovězí páj pod tvarohovým těstem

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 červené cibule
  • 8 snítek tymiánu
  • 225 g hladké mouky plus trocha na poprášení
  • 1 lžíce dijonské hořčice (vrchovatá)
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 650 ml hovězího vývaru
  • 100 g másla
  • 1 špetka cayenského pepře
  • 100 g tvarohu plnotučného
  • 1 vejce

Postup přípravy pokrmu

Ve velkém hrnci na olivovém oleji smažíme maso cca 15 min, při smažení drtíme vařečkou. Pak přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, sdrhnuté lístky tymiánu a smažíme do zhnědnutí cibule, cca 10 min. Vmícháme 1 vrchovatou lžíci mouky, hořčici, rajský protlak a ocet. Zalijeme hovězím vývarem a na mírném plamenu vaříme za občasného promíchání cca 30 min. Nakonec osolíme a opepříme. Mezitím si připravíme těsto - 200g mouky, máslo, kajenský pepř a tvaroh v robotu krátkými pulzy prošleháváme, dokud se směs nezačne spojovat. Vyklopíme na pracovní plochu poprášenou moukou, těsto sklepeme a smáčkneme dohromady. Pracujeme rychle a těsto moc nehněteme, aby zůstalo drolivé a nezměnilo se ve žvýkavé. Těsto zabalíme do fólie a dáme odpočívat do lednice. Troubu předehřejeme na 180 C a připravíme si koláčovou formu (o průměru cca 25 cm). Hotovou náplň vyklopíme do formy. Na moukou poprášené ploše vyválíme těsto tak, aby bylo o trošku větší než forma. Vajíčko rozšleháme s trochou vody a potřeme jím okraj formy. Těsto přeneseme na formu a rozprostřeme přes náplň, v okrajích formy přitlačíme. Přebytečné těsto odstraníme. Těsto potřeme vajíčkem a pečeme cca 40 min anebo do zezlátnutí.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz