Hovězí guláš se zeleninou jak ho dělají v Srbsku

Hovězí guláš se zeleninou jak ho dělají v Srbsku

03.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

a jinde na Balkáně, respektive všude tam, kde se daří rajčatům a paprikám a kde se tyto dvě zeleniny přidávají téměř do všeho. Proč to nezkusit?

Ingredience

  • 600 g hovězího z plec
  • 4 cibule
  • 5 rajčat
  • 4 zelené papriky
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Jemně nakrájenou cibuli vložíme na rozpálený olej a zpěníme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme na zpěněnou cibuli. Osolíme, opepříme a kostky po všech stranách osmahneme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme nakrájená rajčata a nakrájené papriky a dusíme, až je vše měkké. Dochutíme a můžeme podávat. S čím? V Srbsku knedlíky znají jen z povzdálí, takže s bramborem či rýží. I když i ten knedlík se hodí.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz