Guláš

08.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1 kg kližky
  • 4 velké cibule
  • 4 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 3-5 dcl hovězího vývaru
  • černý pepř mletý
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Na rozehřátém sádle osmahněte na malé kostičky nakrájenou cibuli do hněda.

Cibuli osolte, dobře promíchejte a vyndejte z hrnce na talířek.

Ve zbylém výpeku zprudka opečte kostky z kližky, aby se maso zatáhlo.

Vraťte cibuli do hrnce, zamíchejte a podlijte vývarem.

Snižte plamen, aby omáčka jen probublávala a přidejte papriku, kmín, pepř, majoránku, občas zamíchejte a v případě potřeby podlijte zbytkem vývaru (nebo vodou).

Až maso změkne, přidejte drcený česnek a dochuťte kořením.

 

Dobrou chuť vám přeje Biopark!

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.biohovezi.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz