Garni arach

Garni arach

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

2–4 porce:

  • 250 g mletého hovězího masa (nebo mix hovězí a vepřové)
  • 1 cibule
  • sušená bazalka
  • sladká mletá paprika
  • mletý pepř
  • 2 lilky
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 380 g drcených loupaných rajčat

Postup přípravy pokrmu

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme maso, orestujeme, ochutíme sušenou bazalkou, mletou paprikou a pepřem, solí, podlijeme vodou a necháme chvilku podusit. Lilky rozkrojíme podélně napůl, vyřízneme vnitřní dužinu se semínky. Lilek osolíme ze všech stran a smažíme ve větší vrstvě oleje, nejprve stranou vnitřní, pak vnější. Smažené lilky necháme odsát na ubrousku a vložíme do zapékací nádoby. Na lilky navršíme masovou směs, navršíme drcená rajčata, přelijeme i šťávou z rajčat, osolíme, v rozpálené troubě na 200 °C necháme 5 minut zapéct.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz