Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

12.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 200 g fazolí
  • 100 g kukuřice (sterilované nebo mražené)
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 3 ks rajčat - spařených a oloupaných
  • 1 ks větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • vývar
  • polohrubá mouka na zahuštění
  • olej
  • sůl
  • pepř mletý
  • tymián

Postup přípravy pokrmu

Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a zatáhne. Pak přidáme rajčata a fazole, osolíme, opepříme. Fazole musí být den dopředu naložené ve vodě – pokud zapomeneme, dají se použít fazole ve slaném nálevu z plechovky. Přidáme trochu vývaru a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nadrobno nasekáme chilli papričku, kterou přidáme ke konci dušení, stejně tak tymián. Ještě o něco dříve přidáme kukuřici. Podle požadavku na konzistenci zahustíme polohrubou moukou. Hotovo je cca za hodinu, podle fazolí – musí být měkké. Pro zjemnění lze přidat smetanu a dva čtverečky hořké čokolády. Lze oživit paprikou nebo červeným vínem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz